Om oss

Bill´s Mekaniska är ett företag med stor kompetens och kunskap.

Hantverket har gått i arv och förfinats och utvecklats genom utbildningar och utmaningar. Med tidigare anställningar på bland annat verkstadssidan på Ringhals Kärnkraftverk, där arbetet mycket gick ut på projekt och utvecklingsarbete samt som verkstadschef på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) i Borås har gjort kompetensen så bred att Bill´s Mekaniska startades parallellt med anställningen på SP.

Redan då vi startade på mitten av 90-talet började vi tillverka finmekaniska komponenter till kärnkraftsindustrin samt verktyg för oförstörande provning. Verktygen såldes världen över till Japan, Amerika, Spanien och Sverige.

billsmekaniska
bills mekaniska

Idag har vi inte enbart kärnkraftsindustrin som kund

Här finns många företag som behöver noggrant tillverkade komponenter eller hela maskiner. Vår specialitet är att erbjuda så väl problemlösning som konstruktion och tillverkning. Noggrannhet och kompetens är vårt signum.

Som ett led i utvecklingen är vi nu ackrediterade i Achilles. De är en av världens ledande aktörer inom leverantörsinformation och identifierar, kvalificerar, utvärderar och bevakar leverantörer på uppdrag av inköpsorganisationer världen över.

Bill´s Mekaniska är idag ett företag med en bred kundkrets. I verkstan finslipas idag allt från morgondagens snabba racermotorer till byggandet av avancerade kamerahus som ska tåla radioaktivitet.

Vi brinner för utmaningen att ta fram delar som ni söker.